Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo podcast de Ràdio Occitània: Pèire Còsta e Joan-Miquèu Espinasse

Tèxte legit

En collaboracion amb Ràdio Occitània, Jornalet prepausa cada dimenge una entrevista àudio del podcast de la ràdio tolosana. Aquesta setmana, escotaretz sus las ondas las entrevistas de Pèire Còsta a prepaus del congrès de Regions e Pòbles Solidaris, e de Joan-Miquèu Espinasse sus l’occitan a l’escòla. Lèu, ne publicarem los podcasts sus las paginas d’aqueste quotidian.


Joan-Miquèu Espinasse, sa rintrada coma conselhièr pedagogic
 
Lo departament de Gers compren tres pòls d’ensenhament bilingüe. Un a Plasença, a l’oèst del departament, un autre que se desvolopa pauc a pauc a Vic de Fesensac, e enfin, un tresen a l’Isla de Baish, dins lo sud-èst del departament. Lo marge de desvolopament es puslèu grand en comparason amb d’autres departaments compreses dins l’acadèmia de Tolosa, coma Tarn o Avairon. Avèm volgut veire ont se situa Gers d’aquel punt de vista en companhiá del representant sindical SNUIPP e conselhièr pedagogic Joan-Miquèu Espinasse.
 

 
 
 
Pèire Còsta a prepaus del congrès de Regions e Pòbles Solidaris
 
Es un retorn sus un retorn a las sorsas. Del 26 al 28 d’agost, la federacion de partits autonomistas, regionalistas e independentistas Regions e Pòbles Solidaris faguèt son universitat d’estiu e son congrès a Èx-los-Bens, en Savòia. Es dins aquel país que la federacion foguèt creada en 1994 amb l’occitan Gustau Aliròl coma president. 28 ans mai tard, a la sortida del recampament del burèu, un novèl president foguèt elegit, lo còrs François Alfonsi, eurodeputat de l’Aliança Liura Europèa. Sénher Alfonsi deurà tornar defendre (o pas) las colors d’RPS d’aicí a dos ans a l’escasença de las eleccions continentalas. La federacion entend tanben de se posicionar sus las eleccions senatorialas previstas per l’an que ven. N’avèm charrat amb Pèire Còsta, director de la federacion.

 

 
 

abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article