Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Adrien Quatennens a demissionat per violéncia masclista

Lo coordinator de La França Insomesa reconeis una agression fisica contra sa femna, amb la quala es en procès de divòrci. Demissiona per protegir lo movement

Tèxte legit

Lo coordinator de la França Insomesa, Adrien Quatennens, a demissionat après aver reconegut una agression fisica contra sa femna, amb la quala es en procès de divòrci. Quatennens a reconegut dins un comunicat que li donèt un emplastre, e a declarat que sa decision de demissionar cèrca de protegir lo movement.
 
Se La França Insomesa afirma, dins un comunicat, qu'accèpta la decision amb satisfaccion après aver consultat las autoritats del movement, ça que la, sos dirigents an manifestat lor sosten a Quatennens. Jean-Luc Mélenchon, d’efièch, a parlat de “dignitat e coratge”, e a considerat qu'a l'entorn d’aquel cas i a agut “de malícia policièra” e “de lucairisme mediatic”. “Un emplastre es inacceptable en quin cas que siá. Adrien o accèpta. Aquò es plan”, çò a precisat sus Twitter.
 
Quant a la pòrtavotz de La França Insomesa a l’Assemblada Nacionala francesa, Mathilde Panot, a respondut a las criticas per la tardança a reagir après la nòva, e a afortit que lo temps dels mèdias coïncidissiá pas amb lo temps personal de presa de decision.

 
 
 


abonar los amics de Jornalet

 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
1.

Jean-Luc Mélenchon, d’efièit, a parlat de “dignitat e coratge”, coma parla de dignitat e de coratge quand s'agís d'exterminar tota traça publica de vida de las culturas autras que francesa e fraconfòna dins l'espaci supremacista de l'exagòn ?

  • 8
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article