Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

De gojatas lemosinas per un calendièr sexy

La CRIL a fach un casting per trobar las setze lemosinas que protagonizaràn un calendièr “sexy, provocant, folastre, rock and roll, graciós” per 2014

Laurent Mandon, creator de la Comunautat Revolucionària Independentista Lemosina (CRIL), la marca de vestits e d’accessòris del país qu’a fondada a Limòtges, ven de concebre un calendièr per 2014, “sexy, provocant, folastre, rock and roll, graciós”.
 
Per lo menar a tèrme, a organizat a Limòtges lo segond e darrièr torn del casting “CRIL Lemosina de Luxe”. Setze gojatas del país occitan son estadas retengudas, sus 80 qu’èran al començament e trenta après una primièra seleccion. Aquelas setze joves lemosinas figuraràn —abilhadas en vestits del CRIL— sus aquel calendièr, e  fotografiadas pel prestigiós fotograf lemosin Jean-Michel Péricat.
 
Lo calendièr se vendrà a 9 èuros a partir del mitan de setembre que ven.
 
Las candidatas al casting an passat una entrevista de dètz minutas caduna: “perque voliam de personalitats amb carisma”, çò a dich l’organizaire. Las futuras caras del calendièr de la CRIL son de joventas d’entre 22 e 30 ans.
 
De vidèos e de fòtos de la realizacion del casting e de las sessions de fòtos se metràn en linha sul sit de la CRIL.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

metge
4.

Del temps qu'èri estudiant a Montpelhier, s'èra vendut en pauc de jorns un calendier amb una seria de fòtos artisticas de femnas envelopadas d'una bandiera occitana (amb estèla, e non sonque lengadociana).
Malastrosament, sembla que se siá fach qu'un còp, ò alora me cal assabentar de l'adreiça per ne'n tornar comprar.
E se se fai encara, cal preveire una version amb un òme tanben per una collèga miua !

  • 2
  • 0
Fan de rugbi
3.

#1 Cal far los dius de l'estadi en version occitana !

  • 3
  • 5
BOURDON Pau
2.

#1 Qu'ei exactament çò qui èi pensat. Que'n caleré entà tots los gosts.

  • 3
  • 0
Alícia Montpelhièr
1.

Perqué 16 fremas ? Perqué pas 16 fremas e 16 òmes ? Leis fremas, sèm mai qu'objèctes concebuts per d'òmes subjèctes…

  • 8
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article