Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Tolosa s’es remembrada de l’explosion de l’usina AZF

Lo 21 de setembre de 2001 a 10h17, 40 de gaireben 400 tonas estocadas d’amonitrat espetèron en daissant un tragic bilanç de 31 mòrts e de milièrs de nafrats

| @izahardy

Tèxte legit

Tolosa se recordèt ièr de l’explosion de l'usina AZF del 21 de setembre de 2001 que causèt la mòrt d’almens 31 personas, que ne nafrèt qualques milièrs tant fisicament coma psicologicament. A 10h17 una sirena retroniguèt per la Ciutat Mondina. Puèi se legiguèt los noms de las 31 victimas de l'explosion e fin finala se respectèt una minuta de silenci.
 
A las ceremònias oficialas assistiguèron las màgers autoritats de la vila, del departament e de la region e de representants de Total Energies. Ongan, pel primèr còp, los aderents dels Sinistrats del 21 de Setembre an participat a la commemoracion oficiala, al pè del memorial, sul sit de l'anciana fabrica quimica. Fins ara avián totjorn refusat d’èsser al costat dels representants de Total Energies e, cada an, se recampavan dins un autre endrech, çò rapòrta La Dépêche.
 
AZF èra la sigla de l’usina quimica (AZote Fertilisants) que l’entrepresa Grande Paroisse aviá bastida en 1920 dins lo quartièr d’En Palòt. Lo sit, amb lo temps, se trobèt inclús dins l’aglomeracion, e per aquela rason l’explosion portèt de consequéncias dramaticas. Lo 21 de setembre de 2001 a 10h17, 40 de gaireben 400 tonas estocadas d’amonitrat espetèron en creant un cratèr de 30 m de diamètre e prigond de 10 m.

 
 
 
 
 



abonar los amics de Jornalet

 

 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article