Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

La Corèa del Nòrd a lançat un missil qu’a subrevolat Japon e a obligat la populacion de se refugiar

Lo missil a subrevolat la region de Tōhoku e es tombat dins las aigas fòra de la zòna economica exclusiva de Japon

Tèxte legit

Lo Ministèri de la Defensa de Japon a assabentat que la Corèa del Nòrd aviá lançat un missil balistic qu’es casut dins l’ocean Pacific après aver subrevolat una part del territòri japonés, un fach qu’aviá pas agut luòc dempuèi 2017. Segon las autoritats, lo govèrn nòrd-corean lancèt lo missil dimars passat a 7h22 del matin, devèrs mièjanuèch e mièja en Occitània). Lo missil subrevolèt la region de Tōhoku, de l’illa Honshū, la principala de l’archipèla. Tombèt dins las aigas fòra de la zòna economica exclusiva de Japon.
 
En seguida del lançament del missil, lo govèrn japonés a avertit la populacion de las prefecturas d’Hokkaido e Aomori, dins lo nòrd del país, de se refugiar al pus lèu possible. Puèi, las autoritats an explicat que lo missil aviá volat durant 4500 quilomètres en vint minutas.
 
De foncionaris del govèrn japonés an anonciat que farián una reünion ministeriala del conselh de la seguretat nacionala per debatre de las mesuras de responsa a las accions de Pyeongyang. “Es un acte de barbariá”, çò a assegurat lo primièr ministre japonés, Fumio Kishida.

   







abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article