Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Lo podcast de Ràdio Occitània: Henri Maquet e Maxence Camelin

Tèxte legit

En collaboracion amb Ràdio Occitània, Jornalet prepausa cada dimenge una entrevista àudio del podcast de la ràdio tolosana. Aquesta setmana, escotaretz sus las ondas l’entrevista dels musicians Henri Maquet e Maxence Camelin que son estats en residéncia e concèrt aquesta setmana a Tolosa.


Es un grand parc al pè de barras d’immòbles. De mond de totes atges dançan al son d’una escotisha, d’autres se contentan d’ondejar en se chautant de conéisser los passes o pas. D’autres encara ensenhan lo pas que, coma lo brisapè, l’escotisha es una de las danças de melhor aprene. Un pauc mai luènh, un empont, sul qual son pausats los musicians Henri Maquet e Maxence Camelin… Davant eles, lo ponde es tapissat de pedalièrs e autras boitas de ritme. Es qu’aquela scèna vesedoira sus un vidèo YouTube del duo MAQX que forman totes dos es una ulhada suls balètis de deman o de deman passat. Lor avèm volgut pausar la question a l’escasença de lor residéncia e concèrt al COMDT de Tolosa, del 6 al 8 d’octòbre.

 





abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Mdr
1.

Mdr !

Aqui avèm un escapolon de dos darbons que se pensan parlar occitan : « Voilà, circule, post periode arriva pa, une video, musique, teuffeurs, farem pa…. « E n’en passi, pòdi pas contunhar de tant m’escaraunha las aurelhas.
L’occitan a pas jamai estat çò qu’aicestes dos darbons s’esquichan de far crèire. De segur son en transicion per francimandalhar.

  • 8
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article