Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Un faissista admirator de Mussolini es lo president del Senat italian

Son eleccion es quitament planguda pels sòcis de coalicion de la drecha al govèrn

Ignazio La Russa foguèt filmat mai d’un còp a far la saludacion faissista
Ignazio La Russa foguèt filmat mai d’un còp a far la saludacion faissista

Tèxte legit

Ignazio La Russa, del partit Fraires d’Itàlia, es estat elegit president del Senat de la Republica Italiana, una causida qu’a fach polemica e causat de planhs quitament entre los sòcis de coalicion de la drecha.
                                   
Avocat de profession, La Russa foguèt deputat del partit faissista Movement Social Italian (MSI), defendèt los policièrs acusats de tortura pendent la manifestacion del G8 de l’an 2001 a Gènoa, ont tuèron Carlo Giuliani, e en 2012 venguèt fondador dels Fraires d’Itàlia. Sos ligams amb lo dictator Benito Mussolini s’arrestèron pas quand acabèt sa militància a l’MSI, compte tengut del fach que foguèt filmat mai d’un còp a far la saludacion faissista. Fa a pena un mes, lo 15 de setembre, una setmana abans las eleccions, declarèt: “Totes sèm d’eiretièrs del Duce”. A mai, reconeis, e mòstra dobèrtament, que son ostal es plen de retraches e bustes de Mussolini e de remembres de collaboradors del nazisme.
 
De fach, son eleccion es venguda tan polemica que quitament lo partit de Silvio Berlusconi i a pas votat en favor, en tot rompre lo consens dins la coalicion de drecha, e s’es vist coma lo Cavaliere a mandat al bòsc lo novèl president del senat.
 
 
Lo planh de Liliana Segre
 
L’eleccion de La Russa coma president del senat s’es fach en preséncia de Liliana Segre, presidenta momentanèa, per edat, del burèu de la cambra nauta. Segre es subreviventa de la Shoah e a fach un discors ferme dins lo qual a remembrat que lèu vendràn los cent ans de la Marcha sus Roma e del començament del faissisme: “Es impossible per ieu de non sentir pas una sòrta de vertige en me recordant d’aquela dròlla qu’en octòbre de 1938 per una lei racista foguèt obligada de quitar son burèu de l’escòla.”
 

 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article