Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Erdoğan assolida que Russia a reactivat l’acòrdi per exportar de cerealas d’Ucraïna

Lo Kremlin rompèt lo pache dins la dimenjada passada après una ataca contra de vaissèls de son armada qu’èran sus la mar Negra

Tèxte legit

Lo president turc, Recep Tayyip Erdoğan, a assegurat que Russia aviá reactivat l’acòrdi per exportar de cerealas ucraïnesas per la mar Negra. Lo Kremlin aviá romput lo pache dins la dimenjada passada après una ataca contra de vaissèls de son armada qu’èran sus aquela mar, en consequéncia de qué pogèt lo prètz del blat d’un 7,7% e del milh d’un 2,8%.
 
Segon Erdoğan, lo ministre rus de la defensa, Sergei Shoigu, a parlat amb son omològ turc, Hulusi Akar, e li a garentit que lo corredor d’exportacion de cerealas “demorariá coma fins ara”. Cal remembrar que se sarrèt lo pache en julhet passat amb Turquia e l’ÒNU.
 
Tanplan, lo president turc a apondut que las exportacions se priorizarián devèrs los païses africans, alara que lo Kremlin a agut plangut que la màger part de las naus ajan per destinacion de païses rics.
 



 
 abonar los amics de Jornalet

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article