Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Itàlia: escàndol provocat per la fotografia d’un viceministre amb un braçal nazi

Es a tresvirar los rets una anciana fòto de Galeazzo Bignami, fa gaire nomenat viceministre de l’infrastructura

Tèxte legit

Galeazzo Bignami, recentament nomenat viceministre de l’infrastructura per la nòva primièra ministra d’Itàlia, Giorgia Meloni, es aquesta setmana lo protagonista d’un autre escàndol ligat amb lo govèrn d’extrèma drecha. S’es publicat al començament de la setmana una anciana fòto siá que lo mòstra non solament vestit d’una camisa negra, simbòl del faissisme italian, mas tanben amb un braçal nazi.
 
Segon d’informacions publicadas per qualques mèdias italians, la fotografia de Bignami, de 47 ans, seriá estada presa en 2005 pendent una fèsta d’adieu al celibat. Bignami a dich que l’envergonha l’imatge en question, mas considèra qu’èra absurde que se publiquèsse una fòto de gaireben fa 20 ans per la quala aviá ja demandat excusa.
 
Divèrsas figuras publicas de la politica italiana avián reagit en sollicitant de Meloni que levèsse la nominacion de Bignami. Pasmens, ièr prestèt jurament per sa carga.
 
Segon lo jornal espanhòl Público, en 2019 Bignami publiquèt sus Facebook de vidèos ont tindava a d’ostals de proteccion oficiala a Bolonha ont restavan de personas dels patronims estrangièrs per s’assegurar qu’avián pas drech d’obténer d’apartaments d’aquela mena.

 

 
 
 



abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article