Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Alemanha: 16 scientifics detenguts per aver protestat contra lo clima

Avián manifestat lo 29 d’octòbre dins un showroom de BMW a Munich; demest los detenguts se tròba un especialista tolosan de ressorsas idricas

| Scientist Rebellion

Tèxte legit

Dimècres passat, la polícia alemanda arrestèt e placèt en gàrdia a vista 16 scientifics europèus, dont un especialista tolosan de ressorsas idricas, en seguida d’una accion de desobesissença civila, çò rapòrta Reporterre. Un acamp de sosten als detenguts se faguèt a Montpelhièr davant lo consolat d’Alemanha, çò informa Midi Libre.
 
Los detenguts avián protestat lo 29 d’octòbre dins un showroom de BMW a Munich; despleguèron de bandeiròlas, lancèron de pintura e se peguèron las mans a una de las veituras de luxe. L’accion s'inscriu dins la tièra de mobilizacions dels Scientifics en Rebellion, un movement internacional qu’amassa un milièr de scientifics del Mond entièr que jutjan “la rebellion” necessària per afrontar la crisi climatica, compte tengut de l’inaccion dels govèrns.
 
 

 


abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ugenon
3.

Un titre bravament messongèir ! Los 16 scientifics son pas ges « detenguts per aver protestat » coma o‑disètz… mas simplament per aver degalhat d'automobilas chas lo concessionari BMW !

  • 1
  • 9
Pasdegun endacòm
2.

Fòrt melhor se pegar las mans a de veituras de luxe que non pas a d'òbras d'art. Twitter brutlarà un pauc mens.

  • 3
  • 0
Pitaluga
1.

Arrestar totòm que geine lors afars e trencar lo termomètre per negar la malautiá climatica : es tot çò que saoen far.

  • 4
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article