Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’OTAN pensa que lo missil tombat dimars en territòri polonés seriá ucraïnés

Ça que la, considèra que lo sol responsable es Russia. La fusada tombèt près de la frontièra e tuèt doas personas

Tèxte legit

Lo missil tombat dimars de ser en territòri polonés vendriá de la defensa antiaeriana d’Ucraïna, çò diguèt ièr lo secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg. Totun, apondèt que l’enquista èra totjorn dobèrta. A mai, Stoltenberg precisèt que la responsabilitat èra russa pr’amor que contunha de far una “guèrra illegala” contra Ucraïna.  De son latz, lo president de Polonha, Andrzej Duda, considèra que l’incident es una “malvenguda” per la quala moriguèron dos ciutadans poloneses.
 
Ier dimècres, se tenguèt una reünion d’urgéncia de totes los ambaissadors dels estats membres de l’OTAN per analisar la situacion del temps que l’armada de Polonha se trobava en alèrta maximala. Un milièr de policièrs son sus plaça per enquistar sus l’incident.
 
La fusada tombèt près de la vila de Przewodów, près de la frontièra de Polonha amb Ucraïna, e avièt totas las alarmas se per cas èra una agression russa. De fach, d’analistas consultats per la redaccion considèran qu’un atac rus sul territòri polonés seriá una plan probabla estrategia del Kremlin per analisar la velocitat e l’unitat de responsa de l’OTAN.




abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article