Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Una setmana occitana e nadalenca en país d’Aude

Vejam çò que se passa coma rendètz-vos occitans la setmana que ven en país d’Aude:
 
— diluns 12, a 6 e mièja del vèspre, a l’Ostal Sirventés ( 79, la Trivala, a Carcassona): Cristian Almerge presenta son CD novèl Volèm rire al país e Alan Roch parla de sas publicacions recentas Alfa-Bestiari e Manja e parla!
 
— diluns 12 e dimars 13: perseguida de la virada de Quesaquò e Mascomprés a Rius de Menerbés (diluns) e Perinhan (dimars).
 
— dimars 13, a 6 e mièja, a Argon (Ostal de Cabardés): l’estanquet mesadièr de Fasètz la Lenga en Cabardés reçaup Regina Hugounenq que pòrta testimoniatge dins son libre STO, lo tust de tres letras .
 
dimars 13, a 7 oras del vèspre, al Fogal de Montlaur: l’obrador de cant de l’Abribús reçaup Eric Fraj per parlar de 50 ans de cançon occitana.
 
— dimècres 14, a 6 e mièja del vèspre, a Puègnautièr (sala Na Loba): recital de cants de Nadal del Trio Nadalenc, un grop de tria compausat de Sòfia Jacques-Serrano, Aimat Brees e Manu Théron.
 
— dimècres 14, al teatre de la Mar de la Novèla, a 8 oras e mièja del ser, amb lo PNR Narbonesa, Laurenç Cavalié presenta e interprèta Lo Bramàs, la memòria cantada del pòble audenc.
 
— dijòus 15, a 3 oras del vèspre, a l’anciana comuna de Carcassona: representacion de la pèça novèla e per jove public en occitan Minòt, lo dròlle qu’arrèsta pas de pausar questions senadas o pas a sa sòrre, sa maire e son paire!
 
— divendres 16, a 6 oras del vèspre, a la mediatèca de Concas d’Orbièl: los Amics del Monde Diplomatique e l’IEO Aude convidan a un rescontre sul tèma de las lengas amb Felip Descamps, redactor del mesadièr, aprèp la parucion del n° de la revista Manière de voir sul poder de las lengas.
 
— divendres 16, en serada, a Issèl en Lauragués, dançaretz amb lo grop Fresquèl.
 
— dissabte 17, a 4 oras del vèspre, se celèbra Nadalet amb un concèrt d’orguenas dels aires coneguts de la fèsta en la glèisa Sant Vincenç de Carcassona.
 
— dimenge 18, entre Montlaur e Pradèlas del Val, iniciacion a la dança, passejada, sopar e balèti amb lo grop catalan Ballaveu.
 
— diluns 19: la tasta Vins de Faugièiras e Chocolats (Belin, Albi) organizada pel Cercle Occitan del País de Carcassona aficha ja complet.
 
Avètz bravament aquí de qué evitar de seguir la Copa del Mond de fotbòl!
 
 
 
 
Leon Castèl





 
 
abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

farfaneta
1.

Es un plasèr de trobar a Carcassona o sas environas d'activitats occitanas nombrosas. L'IEO Aude es fòrça actiu e podem sovent nos regalar amb las animacions prepausadas. Tot es de qualitat ! Òsca!

  • 0
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article