Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo fraire del jornalista mòrt en Qatar lo crei assassinat

Assegura que son fraire recebèt de menaças de mòrt après aver ensajat d’accedir a un estadi de la Copa del Mond amb una camiseta que portava de simbòls LGBTI

Tèxte legit

Lo fraire del jornalista esportiu Grant Wahl, mòrt en Qatar pendent la partida entre las seleccions de fotbòl d’Argentina e dels Païses Basses, a dich sus Instagram que crei qu’es estat assassinat. Dins un vidèo publicat sul ret social, Eric Wahl explica que son fraire aviá una bona santat, e crei qu’es pas normal que siá estat victima d’una mòrt sobda.
 
Wahl assegura que son fraire recebèt de menaças de mòrt après aver ensajat d’accedir a un estadi de la Copa del Mond amb una camiseta que portava de simbòls LGBTI. “Soi gai, o faguèt per ieu”, çò ditz. En seguida d’aquò, lo jornalista foguèt arrestat e interrogat per la polícia de l’emirat. “Demandi solament d’ajuda”, çò conclutz lo fraire.
 
Pendent son trabalh coma jornalista a la Copa del Mond, Grant Wahl –qu’en 2011 ensagèt d’èsser elegit president de la FIFA– se mostrèt fòrça critic envèrs l’organizacion de la competicion. De fach, sa darrièra publicacion s’entitolava “Simplament se'n trufan” (They just don’t care) e denonciava lo menfotisme del govèrn del Qatar a prepaus de la mòrt dels trabalhadors immigrants.
 
 
Mòrt dins l’estadi
 
Lo jornalista moriguèt divendres après tombar dins l’Estadi Internacional de Lusail. Segon de mèdias estatsunidencs, qualques jorns abans s’èra plangut d’una dolor al pitre e li avián diagnosticat una bronquiti. The Wall Street Journalrapòrta que la causa de la mòrt foguèt una crisi cardiaca, mas n’i a pas de confirmacion oficiala.

 


abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
1.

Bà, pels Qataris es pas qu'una victima colaterala !
Coma nos explican la Kaili e d'autres elegits europèus, los dreches de l'òme an progressat qu'es pas de creire en Qatar. Es lo reiaume de Pampaligòssa, nos dison. Perqué los creire pas ? Cal pas maganhar la fèsta de la FIFA !

  • 11
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article