Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

L’afar de corrupcion del Parlament Europèu per favorir los interèsses de Qatar

L’afar se coneguèt la setmana passada, mas la polícia bèlga comencèt l’enquista fa almens quatre meses. A l’ora d’ara i a 4 personas en preson provisòria

Tèxte legit

L’afar de corrupcion del Parlament Europèu per favorir los interèsses de Qatar se desvelèt la setmana passada amb la perquisicion de l’ostal d’Eva Kailí, qu’èra la vicepresidenta de l’èurocambra, acusada d’aver acceptat d’argent e de presents per influenciar las decisions de la cambra europèa.
 
L’afar se coneguèt la setmana passada, mas la polícia bèlga estúdia l’afar dempuèi almens quatre meses. An fach una vintena de perquisicions, e la darrièra s’es facha dins lo quite Parlament Europèu.
 
A l’ora d’ara i a 4 personas en preson provisòria: Eva Kailí, Francesco Giorgi, Pier Antonio Panzeri e Niccolò Figà-Talamanca. Totes son considerats implicats dins lo ret de corrupcion e an de ligams estreches amb Kailí o lo Parlament Europèu.
 
— Eva Kailí foguèt vicepresidenta del Parlament Europèu fins a dimars. Se presentèt pel Movement Socialista Panellenic (PASOK), partit grèc d’ideologia socialdemocrata. La cambra l’a destituida per una larga majoritat: 625 vòtes en favor, un contra e doas abstencions.
 
— L’italian Francesco Giorgi es lo calinhaire d’Eva Kailí e assistent parlamentari al Parlament Europèu dempuèi 2009. Es lo cap del gabinet del president del Comitat dels Dreches Umans, un trabalh que li a permés d'aver una granda agenda de contactes de parlamentaris, politicians, institucions de l'Union Europèa, ONG e ambaissadas. Estudièt las sciéncias politicas a l'Universitat de Milan.
 
— L’italian Pier Antonio Panzeri foguèt deputat del Parlament Europèu de 2004 a 2019 amb lo grop de l’Aliança Progressista dels Socialistas e dels Democratas –lo meteis que Kailí. Segon lo jornal Knack, es lo cap del ret de corrupcion. En cò sieu, segon los mèdias locals, la polícia a trobat mièg milion d’èuros en liquid.
 
— Lo seisen interpelat es Niccolò Figà-Talamanca, secretari general de l’ONG No Peace Without Justice. Es doctor en drech internacional e a conselhat qualques govèrns e institucions sus la metodologia operativa d’institucions de justícia penala internacionala e mai suls procèsses de reddicion de comptes. 
 
— Dins l’encastre de l’enquista, fòrça agachan devèrs la presidenta del Parlament Europèu, Roberta Metsola, e son marit, Ukko Metsola, un famós lobbista de l'indústria de las crosièras qu’a de relacions amb divèrses païses arabis. La polemica sul ròtle d’Ukko Metsola durant los ans, en fach, a atench son esposa. 


abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Farda Lorda.
4.

Contunha l'afar :

https://www.francetvinfo.fr/monde/europe/union-europeenne/l-ancien-eurodepute-jose-bove-decrit-une-tentative-de-corruption-mettant-en-cause-l-actuel-premier-ministre-du-maroc_5547825.html

  • 1
  • 0
Pitaluga
3.

Ara, en mai de Qatar, Marròc. E qui sap encara.
E sembla que los autonomenats socialistas espanhòls an lo fuòc a cuol amb aquò.

  • 0
  • 0
Farda Lorda.
2.

S'enseguisson los Esdeveniment

https://www.lesoir.be/483160/article/2022-12-15/corruption-au-parlement-europeen-les-aveux-dun-inculpe

  • 3
  • 0
Farda Lorda.
1.

Semblariá que se pausan d'autris entervas..

https://www.ouest-france.fr/monde/maroc/soupcons-de-corruption-au-parlement-europeen-interrogations-sur-le-role-du-maroc-dans-l-affaire-954b1b42-7bb1-11ed-b281-dfb2726a23e1

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article