Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Ucraïna entamena una procedura per expulsar Russia de l’ÒNU

Kyiiv sollicita l’aplicacion de la Carta de las Nacions Unidas per fòrabandir la federacion russa del Conselh de Seguretat e l'exclure completament de ÒNU

Tèxte legit

Lo Ministèri dels Afars estrangièrs d’Ucraïna a sollicitat dels estats membres de l’ÒNU l’expulsion de Russia tant del Conselh de Seguretat coma dels autres organismes que compausan las Nacions Unidas.
 
Lo ministèri a remés un document que sollicita l’aplicacion de la Carta de las Nacions Unidas per privar la federacion russa de l’estatut de membre permanent del Conselh de Seguretat e l'exclure completament de l’ÒNU. “Del ponch de vista del drech internacional, la question de l’estatut d’estat membre de l’ÒNU e membre permanent del Conselh de Seguretat de l’ÒNU, que ne benefícia la Federacion Russa, contunha d’èsser pas resolguda”, çò a declarat.
 
Aital, las autoritats ucraïnesas soslinhan que, amb la dissolucion de l'Union Sovietica, en decembre de 1991, i aguèt d'afars restacats als dreches e obligacions internacionalas de l’URSS que se resolguèron pas: “La Federacion de Russia ocupèt lo sèti de membre permanent del Conselh de Seguretat de las Nacions Unidas sens passar pels procediments definits per la Carta de l’ÒNU.”
 
Kyiiv assolida qu’es en condicions de se batre per far aplicar los objectius de la Carta de las Nacions Unidas e per cooperar amb d’autres païses per tal de protegir ensems l’organizacion e limitar lo drech de vèto de Russia.




abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
1.

Non a l'intencion, l'Ucraïna, d'entamenar la meteissa procedura per la França que, amb sa fotuda politica culturala, linguistica, mediatica e educativa, pòrta a l'exterminacion definitiva, tota la diversitat umana de son territòri politic ? Me diretz que non es probablament pas a ela de ne se cargar…

  • 4
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article