Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

D’activistas ecologistas an lançat de pintura ròsa sus la faciada del Senat italian

Protestavan contra la manca d’engatjament de las autoritats contra l’emergéncia climatica. La polícia a detengut cinc personas

Tèxte legit

Un grop d’activistas ecologistas an lançat de pintura de color ròsa sus la faciada principala del Senat italian per protestar contra la manca d’engatjament de las autoritats per prene de mesuras que combatan l’emergéncia climatica. L’accion se passèt devèrs 8 oras del matin de dimars. Segon la RAI, la polícia arrestèt cinc personas.
 
Lo ministre de l’environament, Gilberto Pichetto Fratin, a qualificat l’accion d’“inacceptabla” en apondre que serà punida. A mai, a assegurat que lo govèrn de l’ultradrechista Giorgia Meloni s’engatjava per l’ecologisme.
 
Pel president del Senat, Ignazio La Russa, es una accion “injustificada” e “una protèsta qu’otratja totas las institucions”.

 


abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
2.

E quand pintraràn lo Senat francés ? Que l'antiecologia i es majoritària.

  • 1
  • 2
Ugenon
1.

Fotuts militants ecologauchistas radicaus ! #FantsDePuta

  • 0
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article