Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Galas: escàndol pr’amor que Qatar prenguèt en carga las despensas del govèrn d’aquela nacion britanica dins lo mondial de fotbòl

Lo primièr ministre e lo ministre de l’economia galeses se lotgèron dins una de las ostalariás mai luxosas d’Al Dawha

Tèxte legit

Lo govèrn de Qatar prenguèt en carga las despensas de la vesita del primièr ministre del País de Galas, Mark Drakeford (Partit Laborista), e del ministre de l’economia, Vaughan Gething, pendent la Copa del Mond de fotbòl, coma a explicat lo quite govèrn interrogat per la BBC. La revelacion a emmaliciat l’oposicion e lo Partit Galés, que dona un supòrt parlamentari als laboristas.
 
Lo govèrn de Qatar s’encarguèt del lotjament, del manjar e del transpòrt de Drakeford e de sos acompanhaires. Un tractament, segon l’executiu, que recebèron d’autras delegacions estrangièras. Lo primièr ministre se lotgèt a la Ritz-Carlton d'Al Dawha, una ostalariá de cinc estelas.
 
Lo Partit Liberal Democrata, lo primièr que demandèt d’informacions oficialas sul viatge, a avertit qu'acceptar de prebendas de Qatar remet en causa l’engatjament de Galas per la defensa dels dreches umans. Totun, lo govèrn afirma que la vesita oficiala permetèt als ministres d’expausar lors valors e d’entamenar de convèrsas sul comèrci e sus d’investiments.
 
De fach, Amnestia Internacionala a profechat de la polemica per reclamar al govèrn que demòstre que Drakeford e Gething, dins lors reünions amb las autoritats qataritas, metèron sus la taula las violacions dels dreches umans.



abonar los amics de Jornalet

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article