Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Suècia reïnstaurarà lo servici civil

Lo govèrn a pres la decision en seguida de l’invasion russa d'Ucraïna. La tòca es d’aténher 10 000 nòvas recrutas abans 2030

| Jorchr / Wikimedia

Tèxte legit

Lo primièr ministre de Suècia, Ulf Kristersson, a anonciat que restabliriá lo servici civil per fin d’arribar a unas 10 000 recrutas nòus abans 2030, en prenent en compte lo contèxt de l'invasion russa d’Ucraïna.
 
“Lo govèrn considèra qu'es urgent de se preparar per una activacion del servici civil. L’autoritat de Proteccion Sociala e Preparacion (MSB) s’encargarà de menar a bon tèrme los preparatius per l’activacion del dever civil pels servicis de socors municipal”, çò a explicat dins un comunicat.
 
Kristersson a anonciat la mesura dins una conferéncia de premsa conjoncha amb lo ministre de la defensa, Pal Jonson, e lo responsable de la defensa civila, Carl-Oskar Bohlin, qu’a soslinhat que lo nòu govèrn a assumit la carga “a un moment malaisit” de crisi en seguida de la guèrra en Ucraïna.
 
“Menarem Suècia a l’OTAN e assumiguèrem la presidéncia de l'UE fa un pauc mai d’una setmana. Serà una presidéncia marcada per la guèrra e la crisi”, çò a dich Kristersson, e tot apondre que lo restabliment del servici civil es “un tèma fòrça urgent” pel govèrn.



abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
2.

#1 Sempre l'armada (dels unes) rendrà necessària l'armada (dels autres) : lo diable jai dins las armas.

  • 3
  • 0
Astrau
1.

Totei lei drechistas e faissistas de la tèrra vién l'ataca russa d'Ucraïna coma moment perfècte per reviscolar l'industria de l'armament e renfortir l'armada, aquò cambia pas

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article