Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Nousaire ganha lo Prèmi de la Cançon Occitana 2023

L’agéncia Virasolelh anóncia que lo primièr prèmi es decernit al cantador provençal per sa cançon Vòli pantaiar

Tèxte legit

La cançon Vòli pantaiar de Nousaire a ganhat lo Prèmi de la Cançon Occitana 2023. Nousaire es musician multiinstrumentista e compositor, e se poiriá qualificar sa musica de musica del Mond, de musica provençala o puslèu de musica occitana. Fa partida d’una jove generacion d’artistas que causisson la lenga nòstra per exprimir lor art.
 
Lo 5 de decembre, l’agéncia Virasolelh dobriguèt la votacion al public pel Prèmi de la Cançon Occitana. La brava qualitat de las cançons presentadas es una mòstra que la creacion culturala en occitan es totjorn encoratjanta.
 
 
Los autres laureats
 
Los autres prèmis de la cançon occitana 2023 son:
 
— Prèmi de l’Originalitat per la cançon Contunhar de contunhar de Sarralhèr, un artista gascon un pauc misteriós.
 
— Prèmi Musica del Mond per la cançon Bom Bom de Camille Simeray, mai coneguda coma Camille en bal.
 
— Prèmi de la Creacion per la cançon Vai passeroun d’Henri Maquet, musician multiinstrumentista e experimentalista dins un univèrs poblat de creaturas fantasticas.
 
— Prèmi de la categoria rock/pòp per la cançon Demorar de Louie Z, artista prolific que darrièrament arriba abeurat de Beatles e noirit de grunge.
 
— Prèmi de la Poesia per la cançon Un país blanc de Paulina Kamakine, poetessa e escrivana bigordana de “lenca-herida”, autora de l’antologia de poetessas occitanas Paraulas de hemnas e una de las mai grandas difusairas de la poesia contemporanèa en Occitània, Euròpa e endacòm mai.
 
— Prèmi de Reggae per la cançon Liure d’Humus Machine, que jos la direccion artistica del bassista Guy Bervin sona l’acordeon e los cants de Guilhèm Surpas, la trompeta de Pascal Saulière, lo saxofòn de Philippe Loiseau, los clavièrs de Thibaut Marsan e la batariá de Benoît Saulière.
 
— Prèmi del Filmòt per la cançon Benvenguda era vida d’Alidé Sans Alidé Sans, cantadora aranesa que parteja lo mond interior e la consciéncia d’una jove femna aranesa liura dins la societat actuala. Aquesta cançon es venguda la banda sonora d’una famosa cadena de supermercats en Catalonha.
 
— Prèmi de la composicion per la cançon Cançon de la primaubor de Primaël Montgauzí, cantautor gascon qu’escriu, compausa e canta sas òbras dins l’estil de la tròba occitana, una cançon d’autor poetica e engatjada en gascon, francés, catalan e espanhòl.
 
— Prèmi Especial 2023 pel videoclip Cecila Borrèl cantat, escrich e enregistrat pels collegians del collègi Ciutat de Narbona. S’agís d’un filme en omenatge a Cecila Borrèl tuada pendent la Revòlta dels Vinhairons de 1907. An tengut lo sosten de lor professor, Julien Konopnicki e del grop Mauresca.










abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pascau
1.

Hèi, qu'ei de subèr bona qualitat aqueste podcast sus youtube. Que podetz prepausar aquò a las radios occitanas si n'ei pas dejà hèit ;)

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article