Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Granda cauma per tot l’estat francés contra la reforma de las pensions

La reüssida de la protèsta es un desfís pel president Macron e pel govèrn de sa primièra ministra

Tèxte legit

La cauma interprofessionala d’aqueste dijòus passat dins tot l’estat francés a agut un impacte determinant. Respondiá a la crida dels uèch sindicats principals contra la reforma de las pensions anonciada pel govèrn d’Élisabeth Borne, que recuola l’edat de retirada a 64 ans.
 
La reüssida de la protèsta es un desfís pel president Macron e pel govèrn de sa primièra ministra, e entraïnèt lo barrament de gasolinièras e d’escòlas, de grèus trebolums dins lo transpòrt ferroviari e una casuda fòrta de la produccion d’electricitat. Lo sindicat CGT indicava ièr de matin que totas las rafinariás de Total Energies avián interromput la produccion e lo provesiment pr’amor qu’entre lo 70% e lo 100% del personal segondavan la cauma. En consequéncia de la cauma, los salariats d’EDF provoquèron una casuda de la produccion electrica qu’equivaliá, almens, a dos còps lo consum de París.
 
De manifestacions multutidinàrias se tinguèron dins las principalas vilas de l’estat, dont tanplan las occitanas.
 
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Gael Puech sericon
1.

Los camaradas me digueron que a Besiers n'avian pas vist tanta gen dempuei calques annadas, mai de 10000 personas segon la CGT.

  • 17
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article