Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'Aran

Aran cèrca la reconeissença de l’estat espanhòl

La sindica d’Aran, Maria Vergés, cèrca del Reialme d’Espanha la reconeissença politica e juridica que ja ten de la Generalitat de Catalonha

Tèxte legit

Lo Conselh General d’Aran trabalha amb l’estat espanhòl per obténer la reconeissença de la singularitat aranesa. La cap del govèrn aranés, Maria Vergés, a mandat una letra a la ministra espanhòla de la politica territoriala e a rescontrat lo secretari d’estat encargat de la politica territoriala, Alfredo González. D’aquela amassada, tenguda lo 19 de genièr, la sindica d’Aran soslinha “era sua atencion e predisposicion” e explica qu’an sollicitat de mecanismes e de formulas que permetan aquela reconeissença del temps que se tròba d’acòrdis de collaboracion dins los camps sòcioeconomics.
 
La sindica presentèt al secretari d’estat las principalas caracteristicas de l’autogovèrn de sa collectivitat territoriala occitana, e remembrèt que la Val d’Aran aviá pas encara atench lo nivèl d’autonomia politica que desira e que li permetèsse de gerir los servicis publics jos la responsabilitat del Conselh General.
 
Fin finala, la sindica declarèt que la reconeissença politica e juridica d’Aran per la Generalitat de Catalonha aviá atench de nivèls fòrça nauts mas qu’ara la volontat del Conselh General d’Aran èra qu'aquela reconeissença arribèsse tanben de l’estat espanhòl.


 


abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article