Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Paquistan a blocat Wikipèdia per aver difusat de “contenguts sacrilègs”

L’executiu paquistanés èra en contacte amb de responsables de Wikipèdia per resòlver l’afar

| Gerd Altmann

Tèxte legit

Lo govèrn de Paquistan a blocat l’accès de son territòri a Wikipèdia perque l’enciclopèdia collaborativa en linha a pas eliminat de contenguts que los considèran blasfemadors las autoritats del país, çò raportava lo pòrtavotz de l’Autoritat de las Telecomunicacions de Paquistan (PTA), Malahat Obaid, en de declaracions a Bloomberg. Obaid apondèt que l’executiu paquistanés èra en contacte amb de responsables de Wikipèdia per resòlver l’afar.
 
Dimècres, la PTA emetèt un òrdre de “degradacion” en seguida del “non-respècte intencional per la plataforma” de sas instruccions. Es lo segond còp dempuèi decembre de 2020 que la PTA pren de mesuras per denonciar los contenguts publicats sus l’enciclopèdia liura. Ara, l’autoritat paquistanesa a avertit Wikipèdia e Google per aver difusat de “contenguts sacrilègs”.
 
La blasfèmia es un afar delicat en Paquistan e las leis establisson quitament la pena capitala per injúrias o ofensas a l’islam.
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pascau
1.

Ah, aqueths religiós ...
... E qu'ei çò qui'us a embestiats sus wikipedia?

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article