Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi de XIII: la pròva per 6 pels Dragons e pel Tolosa Olimpic

Aqueste dissabte 4 de febrièr, de vèspre, marcava la primièra partida de la sason pels Dragons Catalans e pel Tolosa Olimpic

La jòia de la victòria pels U19 de Carcassona a Limós (Copa Nitard)
La jòia de la victòria pels U19 de Carcassona a Limós (Copa Nitard) | Alain François, C XIII

Tèxte legit

Los Dragons seràn prèstes
 
Partida amicala pels catalans fàcia a una seleccion de jogaires d’Elèit 1 dins l’estadi Brutus. Los Sang e Aur dobrissián la marca per Rougé. La seleccion marcava un ensag, mas subissiá la lei dels locals que menavan 16-4 a la pausa. Dins lo segond temps, los Dragons ajustavan tres ensages per ganhar 32-4.
 
L’alièr Tom Johnstone signa un doblat; un ensag per un autre nòuvengut, lo segonda-linha Manu Ma’u. Roman Navarette marca son retorn a Perpinhan per un ensag; Tanguí zenon clava la marca. Artús Morgue transforma quatre ensages.
 
Aprèp un temps de preparacion plan seriosa, los Dragons son prèstes per entamenar le sason de Superliga del costat de Wakefield, lo divendres 17.
 
Del costat de la seleccion, quant de jogaires faràn partida de la seleccion francesa qu’anirà afrontar los angleses a la fin d’abril a Warrington? La responsa aperten a Laurenç Fraissinós confirmat coma seleccionaire, tot en faguent partida de l’enquadrament de Saint Helens.
 
 
Los tolosans se rasseguran
 
Lo Tolosa Olimpic partissiá un pauc dins l’inconegut a Barrow per la represa del Championship: desparts nombroses, un efectiu redusit, crida faita a jogaires de la resèrva, etc.
 
Los occitans marcan tres ensages dins lo primièr quart d’ora abans de n’encaissar un. N’ajustan un quatren abans la pausa: 16-4. Dins lo segond temps, Tolosa marcarà d’ensages tre la represa e a l’ora de jòc per ganhar: 24-4. Pichona ombra al tablèu: sièis ensages de marcats e pas un de transformat!
 
Aqueste dissabte 11, los olimpians reçaupràn Newcastle dins lor estadi Ernèst Wallon (18h).
 
 
L’escura se qualifica en Copa
 
Pels ueitens de finala de la Copa, Limós anirà a l’Escura, vist qu’aqueste dimenge los tarneses an eliminat Tonens: 34-22.
 
 
Limós-Albi en cap d’aficha
 
Una partida de la 14a jornada del campionat d’Elèit 1 se jogarà aqueste dissabte 11: a Sant Estève, los Dragonets reçaupràn Carcassona (17h15).
 
Las autras quatre partidas son programadas dimenge:
 
— lo viatge a Pià serà pas de tot repaus per Lesinhan
 
— lo dèrbi de la Nauta Garona opausarà Tolosa e Sent Gaudenç
 
— Vilanòva ensajarà d’encadenar una segonda victòria amb la recepcion d’Avinhon
 
— Limós se deurà mesfisar d’Albi, malcorat de la desfaita sus son èrba fàcia a Pià.
 
 
 
 
Alan Roch

 
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article