Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasMontpelhierenc

Montpelhièr: manifestaràn deman “per la defensa de la bovina”

Manadièrs, clubs taurins, caçaires, elevaires e elegits son esperats nombroses. Del costat occitanista, País Nòstre crida a manifestar en portant de bandièras occitanas

| Union Jeunes de Provence et du Languedoc pour la défense de nos traditions

Tèxte legit

Aqueste dissabte 11 de febrièr se tendrà a Montpehièr una manifestacion “per la defensa das tradicions dau país de la bovina”. Se fa a l'iniciativa de l'Union dels Joves de Provença e de Lengadòc, un collectiu que compta 38 associacions e unes tres mila d’aderents. An anonciat lor participacion de cònsols màgers de la metropòli de Montpelhièr e lo movement occitanista País Nòstre que crida a manifestar en portant de bandièras occitanas.
 
Lo cortègi dels defensors de la bovina partirà a 11h de la Plaça de la Comèdia. Los organizaires espèran de comptar sus qualques milièrs de manifestants per “defendre la ruralitat après las atacas patidas”, çò rapòrta dins Midi Libre lo cònsol màger de Sant Breç, Laurent Jaoul. L’elegit fa referéncia a la tribuna publicada lo 7 de genièr dins Le Monde qu’apelava a “una reforma de la bovina” amb una cinquantena de signataris de tot l’estat francés e dos elegits locals del Partit Animalista e d’EELV. “Lo mond de l'agricultura n’a son confle dels ecologista, çò apond Jaoul, d’elevaires de guits e d’aucas lasses d’èsser estigmatizats per de mond que cèrcan de se far ausir”.
 
Dins aquela tribuna, de personalitats politicas e d’associacions animalistas, dont Julien Bayou, Caroline Roose e Henry-Jean Servat, demandan una reglamentacion de las practicas a l’entorn de la bovina, mai que mai que se faga sens tuar l’animal e sens li provocar de mutilacions ni d’autras sofrenças.

 

 



 


 abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Acte Mancat ?
4.

Mas quina mena de visibilitat espèran a far lor manif' EXACTAMENT lo mèsma jorn que la manifestacion granda contra las retiradas ? Un "timing" que daissa somiaire....

  • 4
  • 0
Ugenon
3.

Après lausenjar totas las accions de las associacions militantas animalistas, Jornalet nos ven
credar la defensa d'aquela tradicion ? Sètz tombats dins vòste pròpi piètge gauchistoprogressista…

  • 0
  • 7
Pascau
1.

Rurau, occitan e contra tota fòrma de crudeutat inutila envèrs animaus qu'ei ua identitat possibla tanben.
N'èm pas obligats d'aderar a tot çò qui's hè au nom de l'occitan o de la ruralitat.

  • 8
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article