Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

S’enebirà la venda de veituras de gasolina e diesèl a partir de 2035

L’UE a ratificat l’acòrdi malgrat l’oposicion dels partits de drecha e d’extrèma drecha

| Don-vip

Tèxte legit

Lo Parlament Europèu farà avançar l’acòrdi amb la Comission e lo Conselh Europèu per enebir la venda de veituras e forgonetas de diesèl e gasolina a partir de 2035. Es la primièra proposicion d’una tièra de mesuras de l'UE nomenada “fit for 55”, que cèrca de reduire d’un 55% las emissions de las veituras e d’un 50% de las de forgonetas per 2030. Per l’an 2035, prevei de suprimir lo 100% de las emissions de las veituras e de las forgonetas nòvas.
 
Segon los defensors de l’acòrdi, aquel temps dona un marge de manòbra sufisent a l'indústria per s'adaptar. La proposicion es estada  adoptada, malgrat lo refús del Partit Popular e de l’extrèma drecha. S’es aprovada amb 340 vòtes en favor, 279 contra e 21 abstencions.



abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
1.

E aurem pas pro d'electricitat per far marchar las novèla caissas amb ròdas.
Sustot qu'es sens comptar qu'a despart de las veituras, la 5G, lo Cloud e totes aqueles invents de professors Folamour fan explosar lo besonh de corrent.
Los nècis que prometon de joguets nuclear novèls son pas fotuts de fa marchar un EPR que deuriá aver començat de produsir fa 10 ans.
Sens comptar lo present de mèrda per las generacions venentas e per los sègles dels sègles.
La fada electricitat es venguda la pièger de las bruèissas dempuèi bèl brieu.

  • 7
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article