Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Grècia: tragic accident ferroviari

Almens 32 personas son mòrtas e 85 son nafradas, dont mai d’una vintena en estat grèu

| Reuters

Tèxte legit

Almens 32 personas mòrtas es lo tragic bilanç de la collision d’un tren de passatgièrs amb un tren de mèrças en Grècia. L’accident se passèt dins la nuèch de dimars a dimècres près de la vila de Larissa, al centre del país. Demest los 85 nafrats, n’i auriá unes 25 de grèus.
 
Lo tren de passatgièrs transportava 350 personas e anava de Salonica a Larissa. Foguèt desviat per una draia ont un tren de mèrças lo percutiguèt. L’impacte faguèt desralhar tres vagons de passatgièrs, dont dos foguèron expulsats de la via.
 
Es un dels accidents ferroviaris pus grèus jamai viscuts en Grècia.


 
 

abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Farda lorda
1.

42 mòrts de per las darnièras novèlas.

Mantunas manifestacions an estadas per encautar la responsabilitat del govèrn dins aquel afar. De la privatizacion del mantenement de las vias del camin de fer per « Hellenic Train ». I aguèc qualques patacs escambiats ambe la policia enant lo seti de l’entrepreza.

Lo despechament a l’encontra dels camins de fer per totis los govèrns an menat a-n-aquela tragedia.
Lo president del sindicat dels menaires de trins Kostas Genidounias ça diguèc que dempuèi l’an 2000 tota la senhalizacion se fasiá a la man dempuèi l’an 2000 .

Dimecrès Kostas Karamanlis ministre dels carregs a balhat sa demission mentre que lo cap de gara de Larissa es estat arrestat per la policia. Sarà persequit per omicid per negligencias

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article