Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaComengeNebosan

Sant Gaudenç: torna lo Passa-Pòrts

Del 27 de març al 2 d’abril, lo festenal comengés prepausa de far reviure la passion de la cultura e de la lenga del país

| JP Ostau Comengés

Tèxte legit

Se sarra la 18a edicion de Passa-Pòrts; lo festenal comengés de la cultura occitana se tendrà ongan a Sant Gaudenç del 27 de març al 2 d’abril.
 
Espelit en 2004 a Montrejau, Passa-Pòrts es ara un festenal conegut e reconegut. S’agís d’una veirina de la cultura occitana que s’adreiça als occitans, que sián occitanofòns o pas, per far reviure la passion de la cultura e de la lenga del país.
 
Al programa d’ongan i a una exposicion sul cèl del temps de Gaston Fèbus fins al nòstre pendent tota una setmana que prepausarà de cinèma, de lecturas literàrias, de contes, de concèrts, de conferéncias, d'estagis d’autbòi, d'acordeon, de cant polifonic, de danças de Coserans... A mai, se prevei de caminadas, una brava cantada collectiva e un gran bal occitan.
 
Passa-Pòrts aculhirà tanben, coma es abitual, la dicha Vrespada deths Gafets, ont de collegians e liceans participaràn a una serada de contes per Marc Castanet e a un concèrt d’Arredalh.
 
 
 
Mai d’entresenhas e de ligams  utils:
 
Sit web del festenal
Descargar lo programa
S’inscrure als estagis
Descargar lo repertòri dels cants per la cantada
— Lista de las ostalariás e restaurants près del festenal
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article