Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo debit de Ròse davala notablament

Segon l’agéncia de l’aiga del flume, dins los ans avenidors la baissa de nivèl poiriá provocar de conflictes d’usatge

| Jeanne Menjoulet

Tèxte legit

Lo debit de Ròse enregistra una baissa notabla e contunharà de demesir dins los ans avenidors al ponch de provocar de conflictes d’usatge e una reduccion de la produccion nucleara, çò rapòrta Le Monde, que mençona un vast estudi presentat divendres per l’Agéncia de l’Aiga Ròse-Mediterranèa-Corsega.
 
Dempuèi 1970, la temperatura mejana annadièra de l'aiga del flume a aumentat de 4,5oC dins la region de Bèucaire (Costièra de Nimes). La temperatura de l’aire a aumentat en mejana d’1,8 oC long de tot lo flume, amb de ponchas de 3,6 oC en Tricastin.
 

 


abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
1.

Es ora de lançar la construccions de centralas atomicas tot de long de Ròse per far plaser a Fabien Roussel e a la drecha cavernicòla, la que va de Macron a Zemmor, (e que l'Òme de Cosquer me perdone...).

  • 6
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article