Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'AranQuate Lòcs

Canejan: incendi a 600 mètres deth nuclèu abitat

Eth huec a cremat dues bòrdes en Campespin e poderie afectar 800 ectares ena Hèisha Barrada

| CCMA
En Canejan (Quate Lòcs), un incendi comencèc ar entorn des 17h d’agèr dijaus a 600 mètres deth nuclèu abitat, ena val de Toran en ua zòna d’accès complicat.
 
Segons es nòstes darrères informacions, eth huec a cremat dues bòrdes en Campespin, a afectat ues 100 ectares e pòt arribar a cremar-ne ues 800.
 
Ua quinzea des pompièrs dera Val d’Aran trabalhen ena zòna damb eth supòrt de 13 pompièrs dera Generalitat de Catalonha, quate agents environamentaus e un elicoptèr.
 

 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pau
2.

En tot cas, un fòc ne pòt dire fòrça sus la geopolitica. Atal, en Vilaweb, ac disen clarament: "Els bombers de la Vall d’Aran i els Bombers de la Generalitat continuen treballant en l’incendi en una zona boscosa al costat del poble de Canejan, municipi pròxim a la frontera amb Occitània."
Alavetz, a ont passa la frontièra d'Occitània? Entre l'estat francés e la Val d'Aran (e l'Aran seriá fòra Occitània?) o entre la Val d'Aran e las tèrras catalanas de Catalonha, en i inclure l'Aran? O parlan de las frontièras regionalas entre la comunitat catalana autonòma e la region Occitània non autonòma? Le fum del fòc fosqueja las termenièras, m'es d'avís.

  • 2
  • 0
Loîson Ispora
1.

N'avetz pas indicat si èra ua cremada pastorau o un huec espontanèu.

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article