Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Cent ans de Robèrt Lafont: Nimes n’aculhirà dissabte un omenatge

Amb la participacion de collectius occitans e catalans, l’eveniment serà retransmés en dirècte per Ràdio Lenga d’Òc

Tèxte legit

Nimes aculhirà dissabte d’aquesta setmana, 1r d’abril, un acte d’omenatge a Robèrt Lafont a l’ocasion dels 100 ans de sa naissença. Organizat pel movement Gardarem la Tèrra, l’eveniment se tendrà al Grand Auditòri de la vila a 14h30 e serà retransmés en dirècte per Ràdio Lenga d’Òc.
 
De soslinhar la participacion dels professors universitaris e cercaires Catherine Bernie-Boissard e Felip Martèl, del professor Jaume Figueras en nom del CAÒC e de la jornalista Gisèla Naconaski de Ràdio Lenga d’Òc, entre plan d’autres. L’eveniment prepausarà tanplan la projeccion d’un documentari sus la vida e l’òbra de Lafont.
 
Robèrt Lafont nasquèt a Nimes lo 16 de març de 1923, fa exactament 100 ans. Es considerat coma una de las pus grandas figuras istoricas de l’occitanisme. Foguèt un intellectual occitan e pus particularament un lingüista, un escrivan, un istorian, un especialista de la literatura e un teorician politic.
 
Per quant a Gardarem la Tèrra, es un movement alternatiu d’accion e reflexion qu’espeliguèt en 2003 après l’amassada contra l’OMC e que Robèrt Lafont ne foguèt un dels fondadors.




 
 
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article