Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GuianaRoergueSegalar Roergat

La Barraca de Fraisse: adoptar de peisses de l’estanh e plantar de bananièrs

Lo rapòrt d’expèrts en emergéncias climaticas prepausa “de mesuras excepcionalas” per la secada e l’escalfament climatic en Roergue

l’estanh de Carcenac Peiralés
l’estanh de Carcenac Peiralés | Cronimus
“De mesuras excepcionalas per de circonstàncias excepcionalas”, çò ditz lo rapòrt d’expèrts en emergéncias climaticas de la Barraca de Fraisse (Segalar Roergàs) que prepausa, fàcia a la secada, de donar en adopcion als ciutadans del canton los peisses de l’estanh de Carcenac Peiralés. D’aqueste biais, quand lo debit de l’aiga de l’estanh serà tornarmai en de condicions acceptablas, los peisses poirián tornar dins lor abitat natural.
 
En mai d’aquò, lo rapòrt prepausa tanben d’adaptar l’agricultura del parçan a las nòvas condicions climaticas, compte tengut de la pojada de las temperaturas. Per exemple, se prepausa la cultura de bananas, una espècia que s’adaptariá fòrt plan a las nòvas condicions climaticas del Segalar Roergàs. Enfin, doncas, lo canular de la còla de Dètz TV sus La Banana de Segalar poiriá venir lèu una realitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article