Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

An tirat l’estèla de Victor Gelú a Marselha

L’estèla en onor del poèta marselhés Victor Gelú foguèt tirada en 2012, per permetre a l’arquitècte Normann Foster de renovelar lo Pòrt Vielh de la Ciutat Focèa. Pasmens, tot fa pensar que la tornaràn pas metre
L’estèla en onor del poèta marselhés Victor Gelú foguèt tirada en 2012, per permetre a l’arquitècte Normann Foster de renovelar lo Pòrt Vielh de la Ciutat Focèa. Pasmens, tot fa pensar que la tornaràn pas metre | J.P. Guyomard

L’estèla en onor del poèta marselhés d’expression occitana Victor Gelú, la tirèron en 2012, per fin de permetre a l’arquitècte Normann Foster de renovelar lo Pòrt Vielh de la Ciutat Focèa. Pasmens, tot fa pensar que la tornaràn pas metre.


Segon çò que denóncia Aquò d’Aquí, l’estèla del poèta marselhés, que se trobava davant lo Club Pernod, al Pòrt Viélh de Marselha, fa pas partida del projècte de renovelament que mena a tèrme l’arquitècte Normann Foster. An profechat de l’annada “Marselha capitala europèa de la cultura” per tirar lo monument del grand poèta e polemista marselhés del sègle XIX.
 
De fach, Gelú aviá un bèl monument dreiçat en 1891, que foguèt remplaçat per aquela estèla a l’epòca de la Segonda Guèrra Mondiala.
 
“La reïnstallacion de l’estèla es en cors d’estudi per la Vila de Marselha”, çò a dich a Aquò d’Aquí lo Servici de Premsa de la Comuna, “en partenariat amb l’arquitècte Normann Foster.”
 
Aquò d’Aquí planh aquela enigmatica informacion de las autoritats, que daissa imaginar un sòrt pas gaire optimista per l’estèla de Victor Gelú... E mai se l’arquitècte britanic, quand foguèt causit en 2010 per “reïnventar lo Pòrt Vièlh”, anoncièt que son projècte de renovelament del pòrt consistissiá a lo “rendre als marselheses”.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
1.

Totas las escasenças son aprofiècadas per escafar tot çò que reverta Occitània. En mai lo Gelú auriá pas votat lo pelòfi de Gaudin. Se podiá i metriá una estèla al Guetta encara que lo DJ de mòda se mostrèt mai intelligent que la comuna de Marselha sus l'afar del concert de 400 000 euròs.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article