Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Almens un trentenat de mòrts en una granda explosion en Tèxas

Segon los mèdias locals, pòdon arribar a setanta. L’explosion s’es debanada en un sit de fertilizants près de Waco

D’atemptats amb d’explosius e de mòrts n’i a gaireben cada jorn. Mas totes los mèdias son estonats quand aqueles malastres an luòc en Occident.
 
Es lo cas dels Estats Units ont, encara amb la psicòsi de l’atemptat de Boston, venon de patir l’explosion d’un sit de fertilizants a West, près de Waco, en Tèxas. Ça que la, aqueste còp tot fa pensar que s’agís d’un accident.
 
Segon las darrièras informacions i a 35 mòrts confirmadas e mai de cent cinquanta ferits, mas los mèdias locals parlan de seissanta o setanta mòrts.
 
Demest los mòrts i a sièis pompièrs, dos mètges d’emergéncias e un policièr. L’explosion a destruit qualques bastissas dont una escòla e una residéncia del tresen atge.
 
L’explosion s’es produsida a West, una vila d’aperaquí 2700 abitants e a qualques 130 quilomètres al sud de Dallas e 32 quilomètres al nòrd de Waco. “Sembla una zòna de guèrra tota plena de demolicions”, çò disiá Parnell McNamara, un uissièr del comtat de McLennan.
 
Coma se pòt veire sus aqueste vidèo enregistrat per una familha quand anavan en veitura, l’explosion es estada precedida per un incendi al sit:

 


 
Vaicí un autre enregistrament que permet de veire l’enòrma explosion:
 



Justament uèi, fa vint ans que se passèt lo masèl de Waco. Aquel jorn s’acabèt lo sètge de cinquanta un jorns del ranch ont se fortifiquèt lo cap de la sècta dels davidians de la Glèisa Adventista del Seten Jorn, David Koresh, e sos seguidors. I aguèt ochanta doas personas mòrtas.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article