Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Fois es jos contraròtle policièr per la vesita d’Ayrault

Lo castel de Fois
Lo castel de Fois | Jim Crossley
Uèi es un marrit jorn per se passejar per Fois. Los servicis de l’Estat son a preparar la venguda del primièr ministre dins la vila comtala. Jean-Marc Ayrault, acompanhat de tres ministres, vendrà deman per i presidir lo conselh nacional de la montanha al cinèma-teatre L’Estive. Las mesuras de seguretat son quitament exageradas.
 
Aquelas mesuras excepcionalas auràn de consequéncias importantas sus la vida dels foissencs. Serà impossible d’anar a la bibliotèca, a l’Estive —lo principal cinèma-teatre de la vila— e quitament a la piscina. Lo pargatge serà impossible.
 
Deman diluns, tota la bastissa de la scèna nacionala serà enebida al personal que i trabalha e tanben al public. Dempuèi ièr, lo parquing de la scèna nacionala es barrat als veïculs. En consequéncia, L’Estive a anullat sas doas sessions de cinèma d’uèi e de deman.
 
An establit una zòna de seguretat a l’entorn de la bastissa. Las entrepresas que i son dedins an degut comunicar a la prefectura las identitats dels salariats que lor cal venir trabalhar.
 
Sembla que calga protegir los elegits dels electors. Sustot quand las organizacions sindicalas, CGT, FO, FSU e Solidaires, an cridat a manifestar dins la passejada de la Vilòta de 12h00 a 14h00 per contestar la lei dicha d’“assegurament de l’emplec”. Los convocats an demandat d’èsser recebuts pel primièr ministre per li presentar lors revendicacions.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Nonors Orcièras
2.

Espero que auran rentrat lors bandieras, en cas que qualqu'un coma Francís fulmine dins lo relarg.

  • 2
  • 0
Terric Lausa Quilhan
1.

Las fòrças de l'autoritat de l'estat franés ja s'èran plan entrainats dins lo vesinatge: a Bugarag, contra de sembla-extraterrèstres e al quiti Fois lo 11 de novembre passar contra de sembla-incendis.

Aquesta venguda del Primièr Sinistre en Occitània servirà a pas res mai que far mòtra de l'autoritat / autoritarisme de l'estat francés en Occitània. res mai.

La politica per la montanha, de segur, s'en fuman totes d'aquò...

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article