Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Google tanben reconeis Palestina

Lo cercador Google.ps nomena pas pus lo país “Territòris Palestinians” mas “Palestina”

En seguissent la via de l’Assemblada Generala de l’ÒNU, que fa qualques meses admetiá Palestina coma estat observaire, es ara Google que reconeis l’estat palestinian. Malgrat que la societat del famós cercaire o aja pas anonciat, Palestine News Networkdescobriguèt dijòus passat qu’en la version palestiniana del cercador, Google.ps, i apareis ara lo mot “Palestina”, jol logotipe de Google, ont abans se podiá legir “Territòris Palestinians”.
 
En novembre passat l’ÒNU elevèt l’estatut de Palestina d’observaire a “estat observaire”, en reconeissent d’un biais indirècte un estat palestinian dins las Nacions Unidas. A partir d’aquela nòva condicion, Mahmud Abbas, president de l’Autoritat Nacionala Palestiniana (ANP), signèt un decret en genièr per remplaçar oficialament lo nom de l’ANP per lo d’Estat de Palestina.
 
Ara, Google s’es apondut a aquela reconeissença de Palestina amb un gèst petit mas fòrça significatiu.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article