Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaArmanhacSavés

18 de mai: Vesita deu musèu campanari de l'Isla de Baish en occitan

Le dissabte 18 de mai 2013, de 10h00 a 12h00, se debanarà au musèu campanari de l’Isla de Baish (Savés) ua vesita acompanhada en occitan.
 
Aquera vesita se hè a l’iniciativa de l’associacion Carnaval Gascon de l’Isla de Baish. L’associacion organiza plan segur le carnaval de la vila, mès s’ocupa tanben de melhorar la visibilitat de l’occitan dins le parçan. Per exemple, torna organizar dumpèi genièr 2013 corses d’occitan dambe la participacion d’ua auta associacion occitana de la vila: Escota e Minja.
 
La vesita deu 18 de mai, marca la continuitat d’un trabalh menat cap a la lenga occitana e seguiràn, pendent l’estiu, vesitas en occitan deu centre de la vila e de la maison C. Augé, monument remirable de l’Isla de Baish.
 
L’associacion Carnaval Gascon, es en tren de se documentar, d’assabentar sos benevòles ende miar aqueth projècte originau.
 
A notar, de seguida: ua auta vesita deu musèu campanari se debanarà le dissabte 28 de seteme 2013 dins l’encastre de la jornada europèa de las lengas, aquera veisita serà seguida d’un aperitiu musicau organizat per l’assocacion Escota e Minja.
 
 
 
 
Olivèr Berard

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article