Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Un tornado enòrme a fach nonanta un mòrts en Oklahoma

De còps de vent fins a 300 km/h an fach de degalhs als Estats Units. Barack Obama a declarat Oklahoma zòna catastrofica

Un tornado enòrme, d’aperaquí tres quilomètres de diamètre, a fach de degalhs a la vila d’Oklahoma City, mai que mai dins lo quartièr Moore que se tròba al sud de la ciutat. La tempèsta a causat la mòrt de nonanta una personas dont un vintenat d’enfants.
 
Los còps de vent, de gaireben tres cents quilomètres per ora, an fach volar de bastissas, dont doas escòlas, e de desenats de veituras. I a mai d’un centenat de ferits dins los espitals e la majoritat son dins un estat grèu, coma o a dich lo pòrtavotz del burèu medical legista, Amy Elliott, segon The New York Times.
 
Lo president dels Estats Units, Barack Obama, a declarat l’estat de desastre en Oklahoma pr’amor dels degalhs provocats per lo tornado, qu’es lo segond mai fòrt segon los registres.


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article