Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Vòlon far un Las Vegas faraonic près de Nimes, presidit per la Tor Eiffel

S’agís d’un megacomplèxe de 700 ectars que metrà en scèna lo “produch de França”

| CCI Nimes

La Cambra de Comèrci e Indústria (CCI) de Nimes a desvelat las primièras linhas d’un megaprojècte nomenat Frenchvallée, que lo vòlon far près de Nimes. S’agís d’un complèxe faraonic del tipe de Las Vegas, mas en metent en scèna lo “produch de França dins tota sa diversitat”. La tòca es d’atraire 30 milions de toristas.


L’idèa es d’un megacomplèxe de 700 ectars qu’aurà 30 ostalariás amb casinò, de botigas de grandas marcas francesas, de teatres e de luòcs de venda de produches locals. “Volèm promòure lo made in France en incorporant de reproduccions dels nòstres monuments mai emblematics coma la Tor Eiffel, lo Mont Saint-Michel, lo paquebòt France, los castèls, las Arenas de Nimes…, e de cultura, de mòda, de gastronomia…”, çò an soslinhat los de la CCI.
 
Eurodisney recep 15 milions de vesitas per an e Las Vegas ne recep 39. “Sovent los toristas estrangièrs van a París o a la Còsta d’Azur. Pel nòstre país solament i passan, o demòstran las 27 milions de veituras que transitan per las nòstras estradas cada sason”, çò disiá Jean-Louis Calini, agent immobilièr e promotor de Frenchvallée.
 
“Avèm de grands avantatges: de bonas estradas, 300 jorns de solelh, las Cevenas coma patrimòni de l’Umanitat, la Mar Mediterranèa…”, çò apondèt Calini.
 
Lo promotor soslinha lo còst zèro del projècte: “Costarà pas res! Se trabalharà amb lo sistèma de las concessions”. Aquò vòl dire que los investidors e los operators dels casinòs ofriràn d’argent per que los mèstres d’òbra menen a tèrme los trabalhs d’infrastructura. An estimat que lo projècte costarà 16 miliards d’èuros e son a cercar d’investidors.
 
Lo taus de caumatge del departament de Gard (Costièra de Nimes, Garrigas e Sud-Èst de Cevenas) es fòrça naut “e amb Frenchvallée se redusiriá considerablement. E mai s’encara es pas definit l’emplaçament exacte, sèm a negociar”.
 
A l’ora d’ara, la CCI de Nimes a engatjat de negociacions amb los mai grands casinotièrs de tot lo Mond, amb los ministèris de l’Interior, de l’Indústria, de las Finanças e de la Cultura. Per bastir la Frenchvallée, serà indispensable de reveire una partida de la legislacion de l’estat francés.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
9.

Un Las Vegas vòl dire una concentracion de macarèls, putas, drògas, alcòl, mafia, blanquiment d'argent e ne passi. Nòstres escrivans de seria negra se van regalar! Cocanha per la coleccion "Crimis" de IDECO!

  • 10
  • 0
M.G.A. NIMES
8.

H.E.L.P. !!!! ... CASTAN - LAFONT - RESSAIRE - GROS CLAUDE - PAIS NOSTRE... E LEIS AUTREI ... H.E.L.P A TOTEI !!! PER AQUESTA CIUTAT !!!

  • 15
  • 1
Ernèst Guevara Jr. L'Avana
7.

French Valley en tèrra occitana ? Quin exostisme !!!

  • 14
  • 1
Ademar de Penabruna Penabruna-lo-Ròc
6.

#3 Disètz, car Sénher Pessamessa que "la Catalonha a escapat au Las Vegas iberic". Dins un sens, avètz rason. Dins un sens sonque. A Barcelona, çaquelà, i un una òstia-puta de "pueblo español", ça que la tampat fins a l'an pebre, qu'ensajava, franquistament de far passar Barcelona per una ciutat d'Espanha, e mai non s'i joguèsse moneda sul tapís.

  • 4
  • 0
Sing a Pura Sing sing
5.

sus la fòto : monuments franceses = màger part del nòrd de França (castèls de Leire, monuments parisencs...) !
Seriá un parc en Occitània sensa cultura occitana. Un gardonenc celèbre del costat de Banhòus de Cese apelava aquò l'alienacion nacionala occitana. I sem en plen.

  • 11
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article