Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo movement de Beppe Grillo s’esfondra a las eleccions comunalas

La centresquèrra pren l’avantatge e ganha a Roma, malgrat que calga anar puèi al segond torn

Lo bipartidisme a pres de fòrça dins las eleccions comunalas d’Itàlia, marcadas per una nauta abstencion e per la fòrta davalada del Movement Cinc Estelas, qu’a gaireben perdut la mitat del sosten qu’obtenguèt a las parlamentàrias de febrièr passat, quand amassèt lo vòte dels malcontents.
 
Entre dimenge e diluns i aguèt d’eleccions en aperaquí 500 municipalitats, dont Roma. Dins la capitala italiana, lo candidat del centresquèrra, Ignazio Marino, s’impausèt a l’actual cònsol, Gianni Alemanno (del Pòble de la Libertat de Berlusconi), amb una distància de 10% dels vòtes. Ça que la, caldrà anar al segond torn que se debanarà lo 9 e lo 10 de junh.
 
En darrièr demorèt lo candidat del Movement Cinc Estelas, Marcello De Vito, qu’a ja dich que votarà pas al segond torn e que donarà pas cap d’instruccion de vòte.
 
Lo movement de Beppe Grillo a pedut la fòrça obtenguda fa quatre meses dins las eleccions parlamentàrias e a perdut la mitat dels vòtes d’alavetz.
 
Es de soslinhar qu’en Aosta, los autonomistas an ganhat per l’ochen còp consecutiu.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article