Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

An ocupat l’Ostal de la Generalitat de Catalonha a Perpinhan per gardar TV3

Ièr a 9h30 del matin, un quinzenat de representants d’entitats culturalas e de grops politics de Catalonha Nòrd ocupèron l’Ostal de la Generalitat de Catalonha a Perpinhan, en protèsta pel licenciament dels correspondents de TV3, la television de Catalonha, en Catalonha Nòrd. Los manifestants placèron una bandieròla a la faciada de la bastissa que ditz “Volèm gardar los correspondents de TV3”.


Qualques sòcis destacats d’entitats e de partits politics, coma Arrels, la Bressola, lo Collectiu dels Professors de Catalan pels Adultes, la Federacion e Unitat Catalana, intrèron qualques minutas après 9h del matin dins la bastissa, plaçada al centre de Perpinhan, amb l’intencion de parlar amb qualque responsable de la Corporacion Catalana dels Mèdias —l’organisme que regís TV3— e li demandar dirèctament lo restabliment de la delegacion de TV3 en Catalonha Nòrd, qu’emplegava sonque doas personas e qu’es estada retirada a causa de las reduccions budgetàrias.
 
Dins un manifèst, la seissantena d’entitats ligadas a la Federacion per la Defensa de la Lenga e la Cultura Catalanas diguèron que comprenon pas que “per de rasons economicas (lo còst d’aquela pichona delegacion arriba pas als 100 000 èuros annals) e encara mens per de rasons politicas, la Television de Catalonha prescindisca d’una delegacion extrèmament simbolica e fòrça professionala just quand Catalonha inícia un procès istoric e nacional qu’a de besonh d’una comunicacion excellenta dins e fòra l’actuala comunautat autonòma”.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ernèst Guevara Jr. L'Avana
2.

Mai que tot, fraires catalans, daissètz pas caire Rosselhon. Los Franceses, aqueste nisal de vibrassa, vos i crebaràn la vòstra lenga fins al darrièr badalh !!! Non se tracta amb França, non se pactisa amb França. O doblidètz pas jamai, brica.

  • 0
  • 0
Francesc Barcelona
1.

Em sembla molt bé! Ja n'hi ha prou d'esquarterar els Paísos Catalans. I encara més des de TV3!

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article