Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Google vòl menar lo wi-fi a las regions remasas d’Africa

A començat de parlar amb los operators e regulators governamentals per ofrir l’accès a Internet. O fariá mejançant de zepelins, de satellits e d’ondas hertzianas

| Steve Rhodes
Demest las linhas estrategicas qu’a lo gigant de las cèrcas Google, i a l’expansion de l’accès a Internet de naut debit pel Mond. Agrandir lo nombre d’internautas es agrandir lo nombre d’usatgièrs. Dins aquela linha, es pas estranh que l’entrepresa californiana aja començat de perpensar a l’idèa de menar lo wi-fi a las regions remasas d’Africa, mejançant de zepelins, de satellits e de pals de telefòn.
 
Segon lo Wall Street Journal, Google a l’intencion de combinar totas aquelas tecnologias, e tanben las ondas hertzianas emplegadas per la television, per arribar a las zònas subsaharianas que fins ara accedisson pas a l’Internet de nauta velocitat. Amb un zepelin teledirigible, per exemple, se poiriá cobrir de centenats de quilomètres cairats de territòri. Google a ja fach d’assages de ret sens fils a Ciutat del Cap (Sud-Africa), al campus de l’Universitat Stellenbosch.
 
La tòca, segon aquel jornal, es de connectar un miliard d’usatgièrs de mai a l’Internet en de mercats emergents coma Africa e lo sud-èst asiatic, mejançant d’acòrdis amb los regulators governamentals, los operators de telecomunicacions locals e d’entrepresas d’esquipaments.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

BOURDON Pau
1.

Ua hèra bona idea en si, mes se compreni plan, Google que va deviéner atau un provededor d'accès ? Atencion a la "World Company".

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article