Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Almens 27 mòrts en Libia en una protèsta contra las milícias

An fach fuòc contra los manifestants que demandavan lo desmantelament de totas las milícias e la restauracion de las fòrças de seguretat regularas

En Libia, la manifestacion contra una milícia armada sostenguda pel Ministèri de la Defensa s’acabèt amb de desenats de mòrts e de ferits. Se passèt dissabte passat a la vila de Bengazi, mila quilomètres a l’èst de la capitala, Trípol, quand un grop de personas protestava en demandant lo desmantelament de totas las milícias e la restauracion de las fòrças de seguretat regularas.
 
Los manifestants s’acampèron davant lo quartièr general de la milícia nomenada Escut de Libia. Los milicians faguèron fuòc contra la multitud. La chifra de las victimas es a aumentar. Lo darrièr bilanç, segon los pòrtavoses dels espitals de Bengazi, es de 27 mòrts e 50 ferits.



Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article