Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo primièr Musèu del Capitalisme, en Valonia

En seguida d’una vesita al Musèu del Comunisme de Praga, arunan, un grop d’amics de l’airal de Brussèlas se demandèron perqué i aviá pas, en contrapartida, cap de musèu del capitalisme dins lo Mond. Aquel simple comentari portèt una idèa que pauc a cha pauc se realizèt. Ara meteis, après clavar una reüssida campanha de microfinançament, an ja avançat lo primièr Musèu del Capitalisme, que serà itinerant a partir de l’an que ven, abans de s’establir dins qualque vila.
 
“Nos avisèrem [a Praga] que i aviá pas cap de musèu del capitalisme dins lo Mond, malgrat que i aja de nombrosas òbras e de conferéncias”, çò explican sul sit web del projècte, ont se detalha ja los quatre espacis de l’exposicion itineranta: la sala sus l’istòria e l’origina del capitalisme; la de las obtencions; la dels limits del sistèma; e la de las alternativas possiblas dins los païses occidentals, ont los vesitaires se pòdon tanben exprimir sul capitalisme e i daissar de comentaris.
 
Se vòl fin finala que lo public comprenga melhor lo sistèma que l’environa: “Al delà de saber las esperanças e los limits, s’agís de facilitar un espaci de reflexion e de debat sul capitalisme. A la sortida, cada vesitaire aurà obtengut, esperam, los instruments necessaris per consolidar melhor la siá ciutadaniá”.
 
Lo musèu dobrirà per lo primièr còp, de febrièr a junh de l’an que ven, a Namur (Valonia) e puèi, de setembre a decembre, anarà a Brussèlas.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ernèst Guevara Jr. L'Avana
2.

Al musèu, lo capitalisme ! E que nos fique enfin la patz, amb sa puta de galaupada infernala per i caçar las quimèras consumeristas ! E lo plorarem pas !

  • 3
  • 0
Batko
1.

Los Bèlgas son un pòble creatiu, la causa ei coneishuda...
E qu'an d'umor tanben.

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article