Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo papa Francés a admés l’existéncia d’un lobby gai al Vatican

Segon qualques mèdias, o auriá reconegut en una amassada amb de religioses sud-americans la setmana passada

Lo papa Francés auriá admés qu’al Vatican i a, e i fonciona, un lobby gai. “Dins la cúria i a de gents santas. Mas i a tanben un corrent de corrupcion, es vertat. Se parla del «lobby gai» e, vertat es, i es e cal veire çò que i podèm far”, auriá dich dijòus, segon lo portal chilen Reflexión y Liberación, pendent una amassada amb lo conselh director de la Confederacion Latinoamericana e Caribenca de las Religiosas e dels Religioses (CLAR).
 
Lo jornal italian La Stampatanplan a mençonat aquelas frasas. Lo sieu jornalista especializat al Vatican, Andrea Tornielli, ditz sus l’amassada de la setmana passada que lo papa aviá tanben parlat del lobby gai.
 
Fa temps que se parla de luchas de poder dins lo Vatican, amb de cases de malversacion economica e de relacions omosexualas dins la cúria romana. De fach, qualques mèdias atribuiguèron quitament la demission de Beneset XVI al fach de descobrir aquel grop de poder gai e de lors cantatges. Oficialament, la Santa Ses aviá totjorn negat aquel lobby.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
1.

Lo Francés confirma l'exiténcia d'un lobby gay al Vatican? Per veire se lo trapan un matin qu'a estirat la camba amb lo Kempis dins las mans coma Joan Pau Ièr.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article