Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La superfícia de Mart, coma s’èra pas jamai vista

La NASA a publicat una fotografia panoramica d’1,3 miliards de pixèls

Dempuèi l’aterratge del robòt Curiosity sus Mart, fa gaireben un an, la NASA a obtengut un molonàs de fotografias de la superfícia de la Planeta Roja. Mas ara ven de ne publicar una de fòrça especiala: s’agís de la fotografia panoramica mai detalhada fins ara, amb una resolucion d’1,3 miliards de pixèls. S’agís, de fach, d’una composicion de gaireben nòu cents fotogramas captats pel veïcul d’exploracion Curiosity en octòbre e novembre passats.
 
La fotografia ofrís una vision a 360 gras de la zòna nomenada Rocknest, al fons del Cratèr Gale, fins al Mont Sharp a l’orizont.
 
Bob Deen, creator de la fotografia, a soslinhat qu’aquò demòstra las capacitats de las camèras de Curiosity, que “permeton de veire l’entorn del veïcul e de sarrar l’imatge per descobrir de detalhs fòrça fins”.

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article