Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Pic radioactiu inexplicat a la centrala nucleara de Civaux

| E48616
Un incident se produsiguèt dijòus de matin a 10 oras sul reactor numèro 1 de la centrala nucleara de Civaux (Peitau, Aguiaina), a 25 quilomètres del limit d’Occitània e a qualques 80 quilomètres al nòrd-oèst de Limòtges.
 
E mai se, segon l’Autoritat de Seguretat Nucleara, lo cal classificar al nivèl 0, qu’es lo mai feble, s’agís d’un incident misteriós. La prefectura indicava dijòus, segon Sud-Ouest, que “la partida numèro 1 èra en mantenença e al reentraïnament i aguèt un saut de radioactivitat fòrça brèu”.
 
Segon La Nouvelle République du Centre, lo pic de radioactivitat durèt 4 minutas. Foguèt detectat per de dosimètres, los aparelhs que mesuran la dòsi de radioactivitat recebuda per una persona. Lo salariat mai expausat èra dins la piscina e recebèt un vinten de la dòsi annala autorizada. Los autres salariats èran dins un autre estanci e recebèron una dòsi d’1/200n de la dòsi annala autorizada.
 
Ça que la, se coneis pas la causa d’aquel incident, que se debanèt quand se fasiá una operacion de descontaminacion. Trenta cinc indicents son estats declarats a Civaux en 2012, e dotze en 2013: onze de nivèl 0 e un de nivèl 1.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pimflòid
1.

"a 25 quilomètres del limit d’Occitània" Lòl!

"Si peta en França, rai! Per contra a 25 km d'Occitania, que pausa un problèma"

Bon, que me n'arridi drin mes qu'ei plan d'estar informats d'aquò! La nuclearisacion (civila e militara) de França n'estó pas jamei decidada democraticament e quand la contestacion ei hòrta qu'envian l'armada. http://fr.wikipedia.org/wiki/Affaire_de_Plogoff

  • 0
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article