Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Un eurodeputat a denonciat lo “tractament escandalós” del govèrn espanhòl quand volguèt vesitar Otegi

A denonciat al Parlament Europèu que l’empediguèron de vesitar lo presonièr politic basco

Mark Demesmaeker, eurodeputat flamenc de l’Aliança Liura Europèa-Verds
Mark Demesmaeker, eurodeputat flamenc de l’Aliança Liura Europèa-Verds
L’eurodeputat flamenc de l’Aliança Liura Europèa-Verds, Mark Demesmaeker, denocièt dimars passat, al Parlament Europèu d’Estrasborg (Alsàcia), que lo govèrn espanhòl neguèt a una delegacion d’aquel parlament la possibilitat de vesitar Arnaldo Otegi a la preson de Logronh la setmana passada. Segon çò qu’a explicat Demesmaeker, lo 26 de junh viatgèt al Bascoat per vesitar “un dels presonièrs politics mai remarcables”. Dins son intervencion, l’eurodeputat flamenc ensenhèt lo numèro de presonièr e diguèt: “A una cara e un nom: Arnaldo Otegi”.
 
Demesmaeker expliquèt qu’un grop d’eurodeputats envièt una sollicitud per escrich a las autoritats espanhòlas per poder vesitar Otegi en la preson de Logronh, mas “jamai recebèrem cap de responsa”, çò diguèt. Dimècres passat se desplacèron fins a la preson e lor neguèron la vesita.
 
“Lo tractament qu’avèm recebut de las autoritats espanhòlas es escandalós. Per aquò, m’agradariá de demandar al Parlament Europèu qu’atirèsse l’atencion del govèrn espanhòl per sa manca de respècte del trabalh dels eurodeputats”, çò diguèt Demesmaeker.
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article