Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Es mòrt Khader Adnan, après 87 jorns de cauma de la fam dins una preson d’Israèl

Èra considerat coma un membre de Jihad Islamica e acusat de far partida d’una banda armada

Tèxte legit

Khader Adnan, considerat coma un membre de Jihad Islamica e ancian pòrtavotz de la formacion, moriguèt dimars dins una preson israeliana après 87 jorns de cauma de la fam. Aviá 45 ans.

Un mètge de l’organizacion Physicians for Human Rights Israel vesitèt fa gaire Adnan en preson, avisèt qu'èra davant “una mòrt imminenta” e demandèt que lo menèsson urgentament dins un espital perque patissiá de problèmas de mobilitat e èra pas capable de téner una “convèrsa simpla”.

L’ONG Middle East Eye denoncièt lo fach qu’Adnan se trobava embarrat jol regim israelian de detencion administrativa. Aqueste regim permet que se detenga de palestinians sens cargas ni jutjament per de periòdes de renovables, que normalament van entre 3 e 6 meses, sus la basa de pròvas non reveladas que pòdon quitament pas veire los avocats dels detenguts.

Khader Adnan foguèt arrestat lo 5 de febrièr, anoncièt que començava una cauma de la fam e refusèt d’examens medicals e de tractaments. Èra acusat de far partida d’una banda armada. Anteriorament, aviá fachas quatre caumas de la fam dins de presons de l’estat ebrieu, dont una de 66 jorns en 2012 en protèsta per sa detencion sens cargas e una autra de 50 jorns en 2015.

 

 

 

 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article