Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc NautLauragués

La Vaur presenta la primièra edicion del festenal “En esperar l’estiu”

La tòca de l’eveniment es de far la fèsta e de visibilizar la lenga e la cultura occitanas en totes sos aspèctes

Rendètz-vos lo dissabte 3 de junh a partir de 14h al jardin de l’Evescat, amb un replec al mercat cobèrt d'Occitània en cas de pluèja
Rendètz-vos lo dissabte 3 de junh a partir de 14h al jardin de l’Evescat, amb un replec al mercat cobèrt d'Occitània en cas de pluèja | tourisme-tarn.com

Tèxte legit

Dissabte 3 de junh, la Vaur aculhirà la primièra edicion del festenal “En esperar l’estiu” dins l’encastre del Total Festum 2023. La tòca de l’eveniment es de far la fèsta e de  visibilizar la lenga e la cultura occitanas en sos aspèctes istoric e patrimonial mas tanben e sustot en sa capacitat de se reïnventar, d’evoluir e de viure amb son temps.

Lo programa es pensat per totòm, los pichons, las grands, los passionats, los curioses, los golards, los dançaires, e de segur, los melomans pel bal grand del ser amb la Talvera.

L’eveniment es coorganizat per las associacions culturalas Vauré’Òc de la Vaur e Cultura Viva de Becièras que sostenon las calandretas de lors vilas respectivas. Totes los actes del programa son gratuits, dobèrts a totòm, e los beneficis anaràn a las calandretas de la Vaur e Becièras.

Rendètz-vos lo dissabte 3 de junh a partir de 14h al jardin de l’Evescat, amb un replec al mercat cobèrt d'Occitània en cas de pluèja.

 

Lo programa

 

  • 14h00: dobertura del festenal
  • 14h30: obradors pels pichons, fabricacion d’un instrument amb Marine Crouzillac
  • 16h00: mesa en practica de l'instrument fabricat, cants e danças pels enfants
  • 15h00: cants e danças tradicionals amb l’IEO de Tarn.
  • 17h00: “La Passion”, trapèzi flamenco amb Xyomara
  • 18h00: concèrt e balèti occitan amb Zinga Zanga
  • 21h00: concèrt-bal amb la Talvera
     
  • Pendent tota la jornada, en accès liure, i aurà lo duo borlesc tot-terren dels Kirlz, un mercat dels artisans e productors locals, de jòcs de fusta pels enfants, un espaci librariá, una beguda e una petita restauracion.

 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article