Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaBearnVath d'Aspa

Bedós: un filme documentari de 1976 jamai difusat en sa version originala en occitan

La projeccion serà introducha per Michel Feltin-Palas e i assistiràn los ancians escolans del filme

Bedós: un filme documentari de 1976 jamai difusat dins sa version originala en occitan
Bedós: un filme documentari de 1976 jamai difusat dins sa version originala en occitan

Tèxte legit

Deman, dimècres 17 de mai, se projectarà a l’anciana gara de Bedós (Vath d’Aspa) un filme excepcional. S’agís d’un documentari rodat en aquela val bearnesa per Antenne2 en decembre de 1976 amb una classa de mainatges. Lo filme abòrda las problematicas de la vida vidanta dins las vals pirenencas dins los ans 1970. Un document unic jamai difusat en sa version originala en occitan.

La vesprada l’introduirà Michel Feltin-Palas, redactor en cap del jornal L'Express, autor, conferencièr e especialista jornalistica de las lengas de l’estat francés. La projeccion serà seguida d'una discussion dobèrta a totes los participants, dont los ancians escolans presents dins lo reportatge e lor professor d’alavetz, Jaquèish Roth.

Rendètz-vos deman, 17 de mai de 2023, a partir de 18h a l’anciana gara de Bedós, bar-restaurant Transhmance & Cie. Per tal d'organizar al melhor la serada, sètz pregats de vos inscriure al +(0)5 59 13 06 40 o per internet sus aqueste ligam. L’inscripcion es gratuita e l’eveniment es dobèrt a totòm.

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lissandre Varenne Nalt Gevaudan
3.

Lo CIRDOC es de denalt de l'aficha, son eles que o an pogut recuperar dinc la version originala? Lo botaràn segurament en linha s'aquò's atau.

  • 3
  • 0
Maël Clarmont
2.

Quo-es possible de z-o trapar sobre internet ?

  • 2
  • 0
Pascau
1.

Genhèc!

Aqueth restaurant qu'ei tiengut per monde occitanofòns, be s'i pòt ausir l'occitan tostemps ;-)

  • 9
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article